Здр. Гост. Вход или Регистрация

0 Отговора

Започва модернизирането на железопътните гари Подуяне, Искър и Казичене

Публикуван от: crediti 20 прегледа

Започва модернизирането на железопътните гари Подуяне, Искър и Казичене

Снимка: Ройтерс

Одобрен е проектът за реконструкция на железопътните гари Подуяне, Искър и Казичене, съобщиха от транспортното министерство.Той ще се изпълнява по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 и е на стойност 7,4 млн. лева, от които безвъзмездната финансова помощ е в размер на 6,3 млн. лева.Още по темата 19 са кандидатите да модернизират жп линията Елин Пелин – Костенец Държавата ще помогне на БДЖ и за нови влакове Проектът за модерно жп трасе по линията София – Перник – Радомир е готов

Предвижда се пълно обновяване на приемните здания и прилежащите перони на жп гарите, подобряване на конструктивното състояние на сградите, изграждане на системи за енергийна ефективност, внедряване на съвременни информационни и оповестителни системи, облагородяване и озеленяване на околните пространства.

За да се запази автентичният вид на втората по големина жп гара в София – Подуяне, е предвидено зданието и вграденият в чакалнята павилион да бъдат реставрирани.

Вече е обявена обществена поръчка за избор на изпълнител с три обособени позиции за трите железопътни гари. Възложител на поръчката е НК „Железопътна инфраструктура“, а крайният срок за подаване на оферти е 23 август.

Строителните дейности за трите жп гари трябва да започнат в началото на следващата година, като се очаква да приключат през 2020 г.

Гаровите комплекси Подуяне, Искър и Казичене са част от жп линията София – Пловдив, която е най-натоварената линия в страната. За миналата година по направлението са пътували над 1,4 милиона пътници, информираха от транспортното министерство.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Виктория Тошкова

Топ предложение за Кредит:

Отговор

експресни заеми просрочени кредити рефинансиране кредит за погасяване на друг кредит лихви по ипотечни кредити мостови кредит как да погася няколко бързи кредита експресни заеми от частни лица онлайн рефинансиране на лоши кредити заеми с лошо цкр кредити за хора с лошо кредитно досие уреждане на кредити с лошо цкр кредити без доказване на доход как да изтегля кредит с лошо цкр бързи кредити без доказване на доход и без поръчител кредити от банки кредитен калкулатор най добрата фирма за бързи кредити кредит по телефона kredit zaem online kredit do zaplata ot banka безлихвен заем пари на заем онлайн