Здр. Гост. Вход или Регистрация

0 Отговора

Турция ще прави собствена рейтингова агенция

Публикуван от: crediti 65 прегледа

След остри критики от страна на президента Реджеп Ердоган към международните рейтингови агенции, Турция реши да създаде собствена такава. Това става ясно от съобщение на банковия надзор на страната, цитирано от DPA.

Планираната рейтингова институция ще съответства на международните стандарти и ще действа "независимо и обективно", каза ръководителят на надзорния орган Мехмет Али Акбен

Миналата седмица международна рейтингова агенция Moody's понижи рейтинга на Турция заради продължаващото отслабване на турските политически и икономически институции, както и заради повишените рискове от големия дефицит по текущата сметка.

Агенция Fitch също понижи кредитния рейтинг на Турция до степен, при която не се препоръчват инвестиции, миналата година, след неуспешния опит за преврат и серия от смъртоносни терористични атаки.

Това ядоса Ердоган, който заяви, че пазарите вече не приемат рейтинговите агенции сериозно, а самите институции са необективни.

Редактор: Деница Райкова

Expert.bg

  • Tweet

Топ предложение за Кредит:

Отговор

експресни заеми просрочени кредити рефинансиране кредит за погасяване на друг кредит лихви по ипотечни кредити мостови кредит как да погася няколко бързи кредита експресни заеми от частни лица онлайн рефинансиране на лоши кредити заеми с лошо цкр кредити за хора с лошо кредитно досие уреждане на кредити с лошо цкр кредити без доказване на доход как да изтегля кредит с лошо цкр бързи кредити без доказване на доход и без поръчител кредити от банки кредитен калкулатор най добрата фирма за бързи кредити кредит по телефона kredit zaem online kredit do zaplata ot banka безлихвен заем пари на заем онлайн