Здр. Гост. Вход или Регистрация

0 Отговора

Тези 6 храни нямат срок на годност

Публикуван от: crediti 28 прегледа

Свикнали сме веднага да поглеждаме към срока на годност на повечето храни, които купуваме в супермаркета. С тези няколко продукта обаче можем да си спестим това, тъй като те са изключително трайни и не се развалят.

Сол

Помнете периодичната таблица на елементите? Е, солта или натриевият хлорид е естествен минерал, намиращ се в земята. Така че не е огромна изненада, че тази подправка остава свежа. Йодирането обаче намалява срока на годност до около пет години, така че се придържайте към обикновена или морската сол.

4 трика, които ще ви помогнат да помните по-лесно

4 трика, които ще ви помогнат да помните по-лесно

Случва ли ви се често да забравяте важни или не толкова важни неща? Слабата памет може да е сериозен проблем, но за…

Прочети повече

Захар

И на противоположния край на вкусовия спектър, кристална, кафява или дори прахообразна – никога не се разваля, защото не поддържа бактериален растеж.

В какви цветове е добре да боядисаме различните стаи в дома

В какви цветове е добре да боядисаме различните стаи в дома

Имате пълно право да декорирате дома си според всичките си капризи. По отношение на цветовете за стените обаче е ху…

Прочети повече

Бял оцет

Поради голямата си киселинност, голяма бутилка бял, дестилиран оцет ще остане непроменена до последната капка.

Ориз

Бял, див, жасмин или басмати най-много ориз се съхранява в продължение на години. (Просто се уверете, че сте го запазили в плътно затворен контейнер, така че досадните малки буболечки да не могат да влязат.) Единственото изключение е кафявият ориз, който има натурални масла, които го карат да се развали по-бързо.

Мед

Благодарение на магическата работа на пчелите (те имат специални ензими, които основно възпрепятстват растежа на бактериите) и начина, по който се обработват за съхранение, медът е най-дълготрайната храна. Съхранявайте контейнера плътно запечатани, за да избегнете кристализация, но ако вашият мед се втвърди, просто поставете буркана в купа с топла вода и внимателно разбъркайте, докато се стопи.

Сушен боб

Сушените бобови съдържат един тон протеин и фибри, имат дълъг срок на годност и – за разлика от консерваторите в консервираните храни – са с ниско съдържание на натрий.

Редактор: Деница Райкова

Expert.bg

  • Tweet

Топ предложение за Кредит:

Отговор

експресни заеми просрочени кредити рефинансиране кредит за погасяване на друг кредит лихви по ипотечни кредити мостови кредит как да погася няколко бързи кредита експресни заеми от частни лица онлайн рефинансиране на лоши кредити заеми с лошо цкр кредити за хора с лошо кредитно досие уреждане на кредити с лошо цкр кредити без доказване на доход как да изтегля кредит с лошо цкр бързи кредити без доказване на доход и без поръчител кредити от банки кредитен калкулатор най добрата фирма за бързи кредити кредит по телефона kredit zaem online kredit do zaplata ot banka безлихвен заем пари на заем онлайн