Здр. Гост. Вход или Регистрация

0 Отговора

Стабилен ръст на продажбите на смартфони втора употреба

Публикуван от: crediti 60 прегледа

Ръст с 13 на сто до 140 млн. броя е отчетен в продажбите на реновирани смартфони през 2017 г. Това сочат данни на анализаторската компания Counterpoint Technology Market Research, съобщава TechNews.

Двуцифрените темпове на растеж контрастират рязко със сдържаната динамика на пазара за нови устройства. Според анализаторите, продажбите на нови смартфони през 2017 г. са се увеличили само с 3%, достигайки 1,55 млрд. броя.

Под понятието реновирани смартфони експертите разбират поддържани устройства, които са възстановени и ремонтирани за повторна продажба на пазара. Около 25% от всички излезли от употреба смартфони се препродават отново, а само някои от тях биват възстановявани, твърди Counterpoint.

Цените на смартфоните втора употреба варират в широки граници, в зависимост от състоянието им, техните характеристики, броят на наличните устройства и други показатели, като например обем на паметта, цвят на корпуса и т.н.

Реновираните устройства са близо до това да заемат 10% от целия пазар на смартфони, отбелязва Counterpoint. Нещо повече, слабата динамика в продажбите на нови устройства отчасти е свързана с подема в сегмента на реновираните апарати, смятат анализаторите.

Иновациите се забавят и флагманските смартфони с двугодишна давност са напълно съпоставими по дизайн и технически характеристики с новите устройства от среден клас. Именно средният сегмент е засегнат най-силно от агресивната конкуренция на реновираните смартфони от висок клас – основно iPhone и в по-малка степен Galaxy, коментира Counterpoint.

Редактор: Деница Райкова

Expert.bg

  • Tweet

Топ предложение за Кредит:

Отговор

експресни заеми просрочени кредити рефинансиране кредит за погасяване на друг кредит лихви по ипотечни кредити мостови кредит как да погася няколко бързи кредита експресни заеми от частни лица онлайн рефинансиране на лоши кредити заеми с лошо цкр кредити за хора с лошо кредитно досие уреждане на кредити с лошо цкр кредити без доказване на доход как да изтегля кредит с лошо цкр бързи кредити без доказване на доход и без поръчител кредити от банки кредитен калкулатор най добрата фирма за бързи кредити кредит по телефона kredit zaem online kredit do zaplata ot banka безлихвен заем пари на заем онлайн