Здр. Гост. Вход или Регистрация

0 Отговора

Спадът на чуждестранните инвестиции у нас се дължи на проблемите в региона

Публикуван от: crediti 36 прегледа

гледано: 976 Още видео Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5 0 гласа

Причините за спада на чуждестранните инвестиции у нас са не толкова вътрешни, колкото са по линия на тревожната обстановка в Близкия изток и съседните ни държави. Това коментира Ивайло Димитров, изпълнителен директор на Мултивак България, в предаването Клуб Investor по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му България е добро място за инвестиции, но големите компании гледат регионално и напоследък тече окрупняване на регионите.

"Мултивак" е сред водещите доставчици на опаковъчни решения за хранително-вкусовата, фармацевтичната и други индустрии. До месец се очаква да бъде завършена инвестицията в завод в Индустриална зона Божурище, в който ще се произвеждат части и модули за опаковъчните машини на компанията.

"Инвестицията е за около 19 млн. евро, като вече се чуват гласове, че ако се развие достатъчно добре, през 2020 вероятно ще бъде удвоена", посочи Димитров. До края на годината се очаква заетите да надхвърлят 120 души, а ако инвестицията бъде удвоена, те ще станат над 300.

Според него бизнес средата у нас е добра, но е необходимо да бъде свалена административната тежест чрез електронно правителство, съкращаване на сроковете за лицензионни режими и одобрения от страна на държавата. Друг аспект, който притеснява чуждестранните инвеститори, е липсата на кадри, за която се говори усилено в последните години.

Целия разговор гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Топ предложение за Кредит:

Отговор

експресни заеми просрочени кредити рефинансиране кредит за погасяване на друг кредит лихви по ипотечни кредити мостови кредит как да погася няколко бързи кредита експресни заеми от частни лица онлайн рефинансиране на лоши кредити заеми с лошо цкр кредити за хора с лошо кредитно досие уреждане на кредити с лошо цкр кредити без доказване на доход как да изтегля кредит с лошо цкр бързи кредити без доказване на доход и без поръчител кредити от банки кредитен калкулатор най добрата фирма за бързи кредити кредит по телефона kredit zaem online kredit do zaplata ot banka безлихвен заем пари на заем онлайн