Здр. Гост. Вход или Регистрация

0 Отговора

Символичен спад на безработицата в Гърция

Публикуван от: crediti 60 прегледа

Нивото на безработица в Гърция за октомври 2017 година е намаляло до 20,7%, от 20,8% през септември с.г. Това сочат данни на държавния статистически институт ELSTAT, публикувани в четвъртък, предаде "Фокус".

Според обновените данни, след летния сезон, регистрираните безработни са 990 288 души, като нивото на младежката безработица, за лицата до 24 години, е спаднало до 40,8% от 44,4% една година по-рано.

Гърция е с най-високо ниво на безработицата в цялата еврозона, въпреки че тя намаля от рекордните си нива през септември 2013 година, когато беше 27,9%. Местните експерти очакват тя да продължи да намалява и догодина, като техните прогнози са за нива от 18,4% в края на настоящата бюджетна година.

Средната безработица в 19-те страни членуващи в еврозоната се задържа на нива от 8,8% за октомври, което е най-ниското ѝ ниво от януари 2009 година.

Редактор: Деница Райкова

Expert.bg

  • Tweet

Топ предложение за Кредит:

Отговор

експресни заеми просрочени кредити рефинансиране кредит за погасяване на друг кредит лихви по ипотечни кредити мостови кредит как да погася няколко бързи кредита експресни заеми от частни лица онлайн рефинансиране на лоши кредити заеми с лошо цкр кредити за хора с лошо кредитно досие уреждане на кредити с лошо цкр кредити без доказване на доход как да изтегля кредит с лошо цкр бързи кредити без доказване на доход и без поръчител кредити от банки кредитен калкулатор най добрата фирма за бързи кредити кредит по телефона kredit zaem online kredit do zaplata ot banka безлихвен заем пари на заем онлайн