Здр. Гост. Вход или Регистрация

0 Отговора

Предстои бум на автомобилната индустрия в България

Публикуван от: crediti 41 прегледа

Има голям оптимизъм за развитието на автомобилната индустрия в България. Наблюдава се значителен скок в процента компании, които планират да е разширяват на нови места, които търсят нови локации, а не разширяване на текущите мощности. Говорим за компании, които вече са тук и търсят втора, трета, а в някои случаи и четвърта локация за разширяване на дейността си. Това посочи арх. Любомир Станиславов от Аутомотив Клъстър България пред Bloomberg TV Bulgaria.

Гост в студиото бе и Иглика Йорданова от Colliers International.

Двамата представиха резултатите от прочуване на развитието на автоиндустрията в България, дело на Colliers International, Аутомотив Клъстър България и PwC, сочещо, че 70% от играчите в сектора очакват ръст на приходите си през настоящата 2018. Компаниите в сферата, сочи проучването, формират около 4% от БВП на страната.

„Големият бум в автомобилната индустрия в България тепърва предстои. Това вече започва да се вижда и в изследванията“, посочи арх. Станиславов.

Кои са основните пречки пред още по-големия ръст на автомобилната индустрия на родна земя?

Първата и основна причина, отчете Станиславов, е липсата на достатъчно развити индустриални зони.

Друг проблем е и липсата на достатъчно квалифицирана работна ръка.

„Над 40% от изследваните компании извършват развойна дейност у нас. За нея трябват високо квалифицирани кадри, затова за бъдещето на индустрията е от особено значение обучението на такива“, заяви на свой ред Йорданова.

55% от компаниите са изразили желание да увеличат броя на служителите си.

„Това е значително по-голям процент от проучването ни през 2016. Не говорим просто за увеличаване на бройката, за за много по-сериозно планиране по отношение на тяхната квалификация“, отчете още тя

Редактор: Деница Райкова

Expert.bg

  • Tweet

Топ предложение за Кредит:

Отговор

експресни заеми просрочени кредити рефинансиране кредит за погасяване на друг кредит лихви по ипотечни кредити мостови кредит как да погася няколко бързи кредита експресни заеми от частни лица онлайн рефинансиране на лоши кредити заеми с лошо цкр кредити за хора с лошо кредитно досие уреждане на кредити с лошо цкр кредити без доказване на доход как да изтегля кредит с лошо цкр бързи кредити без доказване на доход и без поръчител кредити от банки кредитен калкулатор най добрата фирма за бързи кредити кредит по телефона kredit zaem online kredit do zaplata ot banka безлихвен заем пари на заем онлайн