Здр. Гост. Вход или Регистрация

0 Отговора

Пеевски не ходи на работа, а взима над 3000 лв. заплата

Публикуван от: crediti 45 прегледа

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е отсъствал общо 101 пъти от заседания на Народното събрание (НС) за времето от конституирането на 44-я Парламент на 19 април 2017 г. до края на януари 2018 г. Нещо повече, всички отсъствия на Пеевски през този период са извинени.

Това става ясно от отговор на администрацията на Народното събрание до Mediapool, предоставен по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ).

За това време депутатът не е имал нито едно "неоправдано отсъствие" от пленарна зала, става ясно от информация в регистъра за неизвинените отсъствия на народните избраници.

Изданието отбелязва, че това практически означава, че Пеевски, който е присъствал само на клетвата при конституирането на Народното събрание, получава пълната си работна заплата като депутат, без добавките, които му се полагат месечно за участие в специализираните комисии към НС.

Според Правилника за организацията и дейността на Народното събрание (ПОДНС) депутатите получават основно месечно възнаграждение, равно на три средномесечни заплати на наетите лица по трудово и служебно правоотношение в обществения сектор, съобразно данни на Националния статистически институт. Основното месечно възнаграждение се преизчислява всяко тримесечие, като се взема предвид средномесечната работна заплата за последния месец от предходното тримесечие.

Депутатите признават неофициално, че към момента основното им месечно възнаграждение е 3150 лева. Така макар Пеевски да не ходи на работа, той е получил над 30 000 лева от хазната за 10 месеца от началото на работата на 44-то Народно събрание. За това време Пеевски не е участвал в обсъждането или гласуването на нито един законопроект в пленарна зала или ресорните комисии. Още подробности прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова

Expert.bg

  • Tweet

Топ предложение за Кредит:

Отговор

експресни заеми просрочени кредити рефинансиране кредит за погасяване на друг кредит лихви по ипотечни кредити мостови кредит как да погася няколко бързи кредита експресни заеми от частни лица онлайн рефинансиране на лоши кредити заеми с лошо цкр кредити за хора с лошо кредитно досие уреждане на кредити с лошо цкр кредити без доказване на доход как да изтегля кредит с лошо цкр бързи кредити без доказване на доход и без поръчител кредити от банки кредитен калкулатор най добрата фирма за бързи кредити кредит по телефона kredit zaem online kredit do zaplata ot banka безлихвен заем пари на заем онлайн