Здр. Гост. Вход или Регистрация

0 Отговора

Лесни начини да ускорите работата на телефона си

Публикуван от: crediti 29 прегледа

Забелязали ли сте, че с времето телефона ви започва да забавя работата си? От MakeUseOf дават няколко полезни съвета как може да се противодейства за това. Препоръките важат за Android смартфони.

Изчистване на ненужната информация

Трябва да прегледаме всички стари приложения, снимки и музикални файлове, които не ползваме. След това трябва да се „пипнат” някои функции и настройки.

Премахване на нежелателни приложения

Често някои приложения злоупотребяват и използват доста повече ресурси отколкото е разумно. Това може да се отрази доста сериозно на старите устройства. За Android 5 и нагоре, идентифицирането на такива приложения може да стане чрез преглеждане на разрешенията за достъп до ресурси.

Това може да се направи от Settings > Apps, където от списъка с опции от падащото меню да се избере Permissions (Разрешения). Тук може да се види кои приложения до кои функции на телефона имат достъп. Приложение за фенерче например, няма защо да иска достъп до SMS-ите или контактите. Някои смартфони позволяват и премахване на разрешението за дадено приложение да се пуска със стартирането. Това обаче не е опция за всички.

Оптимизиране на устройството

Този метод работи за Android 4 и нагоре. Нужно е да има поне 25% свободно място в устройството. След това трябва да се активира самолетния режим на устройството и да се свърже със зарядното и да се остави поне една нощ или по възможност 24 часа. Така телефонът ще извърши процес по освобождаване на паметта, но няма да приема обаждания.

Редактор: Деница Райкова

Expert.bg

  • Tweet

Топ предложение за Кредит:

Отговор

експресни заеми просрочени кредити рефинансиране кредит за погасяване на друг кредит лихви по ипотечни кредити мостови кредит как да погася няколко бързи кредита експресни заеми от частни лица онлайн рефинансиране на лоши кредити заеми с лошо цкр кредити за хора с лошо кредитно досие уреждане на кредити с лошо цкр кредити без доказване на доход как да изтегля кредит с лошо цкр бързи кредити без доказване на доход и без поръчител кредити от банки кредитен калкулатор най добрата фирма за бързи кредити кредит по телефона kredit zaem online kredit do zaplata ot banka безлихвен заем пари на заем онлайн