Здр. Гост. Вход или Регистрация

0 Отговора

Лекарският съюз подкрепя протестите на общинските болници

Публикуван от: crediti 72 прегледа

Лекарският съюз подкрепя протестите на общинските болници

Снимка: Pixabay

Българският лекарски съюз (БЛС) подкрепя протестните действия на Националното сдружение на общинските болници, организирани на 15 януари. Това съобщават от съсловната организация.

БЛС припомня своята принципна и последователна позиция, че "здравето е капитала на една нация, основна ценност и приоритет, част от националната сигурност на всяка държава".

Още по темата Работещи от общинските болници излизат на протест

От БЛС напомнят за критичното състояние на най-малко 12 от общинските болници в страната, които са пред фалит, като се добавя, че в най-тежко положение са болниците в Свищов, Белоградчик, Омуртаг, Тутракан, Петрич, Чирпан, Ловеч и Гоце Делчев.

"Ако държавата не предприеме спешни мерки за обезпечаване дейността на общинските лечебни заведения, рискуваме системата просто да спре да работи – контингента от пациенти ще трябва да се пренасочи към областни и университетски болници, които поради лимитиране на дейността им, няма да могат да отговорят на нуждите на гражданите".

"В условията на тази здравна катастрофа, УС на БЛС застава зад справедливите протестни действия на колегите и апелира за светкавична реакция на държавата относно финансовото стабилизиране на общинското здравеопазване", се посочва в позицията.

По статията работи: Евгения Маринова

Топ предложение за Кредит:

Отговор

експресни заеми просрочени кредити рефинансиране кредит за погасяване на друг кредит лихви по ипотечни кредити мостови кредит как да погася няколко бързи кредита експресни заеми от частни лица онлайн рефинансиране на лоши кредити заеми с лошо цкр кредити за хора с лошо кредитно досие уреждане на кредити с лошо цкр кредити без доказване на доход как да изтегля кредит с лошо цкр бързи кредити без доказване на доход и без поръчител кредити от банки кредитен калкулатор най добрата фирма за бързи кредити кредит по телефона kredit zaem online kredit do zaplata ot banka безлихвен заем пари на заем онлайн