Здр. Гост. Вход или Регистрация

0 Отговора

Концесионерът на ски-зоната в Банско е платил 270 хил. лева такси през 2016 г.

Публикуван от: crediti 76 прегледа

Концесионерът на ски-зоната в Банско е платил 270 хил. лева такси през 2016 г.

Снимка: Banskoski.com

Приходите от плащанията по концесионния договор на ски зоната в Банско, част от природен парк "Пирин", в бюджета на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) възлизат на малко над 270 хил. лева през 2016 г. Отделно приходите в държавния бюджет от ДДС върху концесионните такси са в размер на 54 хил. лева.

Това отчете МОСВ по отношение на приходите от таксите по концесионните договори за миналата година по време на редовното правителствено заседание по-рано днес. На него имаше включена точка, която се отнася до разширяване на зоната, но разглеждането й беше официално отложено.

Освен ски-зоната държавната собственост, отдадена на концесия, управлявана от екоминистерството, включва и минерални извори.

Още по темата Екозащитници протестираха заради планирано разширяване на концесията в Пирин

От представения пред министрите доклад се вижда, че са сключени 15 договора за отдаване на концесия на ползването на минерални води. Приходите от тях през миналата година са 2,44 млн. лева без ДДС, а внесеният данък в държавната хазна е 698 хил. лева.

Концесионното плащане към общините, на чиято територия се намират изворите, възлиза на 1,04 млн. лева, посочват от пресцентъра на Министерския съвет.

Общо постъплениеята на МОСВ от концесионна дейност за 2016 г. са в размер на малко над 4,5 млн. лева.

Експертите от министерството не са установили нарушения на концесионните договори при проверки през миналата година.

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Миглена Иванова

Топ предложение за Кредит:

Отговор

експресни заеми просрочени кредити рефинансиране кредит за погасяване на друг кредит лихви по ипотечни кредити мостови кредит как да погася няколко бързи кредита експресни заеми от частни лица онлайн рефинансиране на лоши кредити заеми с лошо цкр кредити за хора с лошо кредитно досие уреждане на кредити с лошо цкр кредити без доказване на доход как да изтегля кредит с лошо цкр бързи кредити без доказване на доход и без поръчител кредити от банки кредитен калкулатор най добрата фирма за бързи кредити кредит по телефона kredit zaem online kredit do zaplata ot banka безлихвен заем пари на заем онлайн