Здр. Гост. Вход или Регистрация

0 Отговора

Контролът върху вноса на акцизни стоки не е достатъчен, смятат предприемачи

Публикуван от: crediti 20 прегледа

гледано: 53 Още видео Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5 0 гласа

В България по официални данни има само четирима големи вносители на тютюн за наргиле. Той обаче се предлага в по-голямата част от българските заведения. Тютюнът често е контрабанден и качественият продукт не стига до крайния потребител. Страната има нужда от засилване на регулацията при вноса на акцизни стоки.

Това обяви Димитър Петров, собственик на верига заведения, предлагащи наргиле, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Според него преди приемането на промените в Закона за здравето, публикувани за обществено обсъждане, които забраняват наргилетата в закрити обществени помещения, трябва да се установи вредата от пушене на наргиле и да се регулира пазарът.

Вили Казасян, предприемач и търговски представител на ирански завод за тютюн за Европа, смята, че институциите се опитват да осъществят регулация, но мерките не са достатъчни.

„Трябва да има точен регламент, с които да се засили контролът. Има необходимост от регулирани правила и засилване на митническия контрол при вноса на акцизни стоки“, заяви той.

Според предприемачите забрана за пушене дори в обособените за това зони в заведенията към момента ще окаже най-сериозно влияние върху собствениците на заведения.

„Задушават се малкия и среден бизнес, които са двигателите на цялата икономика. Забраната ще се окаже пагубна за тях“, категорични са те.

С какъв тютюн се зареждат заведенията, в които се пуши „водна лула“ и наргиле? Какви са загубите за бюджета от нелегалния внос на акцизни стоки?

Повече от разговора вижте във видео материала

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Виктория Тошкова

Топ предложение за Кредит:

Отговор

експресни заеми просрочени кредити рефинансиране кредит за погасяване на друг кредит лихви по ипотечни кредити мостови кредит как да погася няколко бързи кредита експресни заеми от частни лица онлайн рефинансиране на лоши кредити заеми с лошо цкр кредити за хора с лошо кредитно досие уреждане на кредити с лошо цкр кредити без доказване на доход как да изтегля кредит с лошо цкр бързи кредити без доказване на доход и без поръчител кредити от банки кредитен калкулатор най добрата фирма за бързи кредити кредит по телефона kredit zaem online kredit do zaplata ot banka безлихвен заем пари на заем онлайн