Здр. Гост. Вход или Регистрация

0 Отговора

Караиванова предложи за свои заместници бивш директор на НАП и депутат от ГЕРБ

Публикуван от: crediti 97 прегледа

Караиванова предложи за свои заместници бивш директор на НАП и депутат от ГЕРБ

Председателят на КФН Карина Караиванова. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Бившият изпълнителен директор на НАП Бойко Атанасов и депутатът от ГЕРБ Диана Йорданова са номинирани за заместник-председатели на КФН, става ясно от публикувано съобщение на сайта на Народното събрание.

Атанасов е предложен за ръководител на дирекция "Надзор на инвестиционната дейност", а Йорданова – за осигурителния надзор.

Диана Йорданова притежава магистърска степен по икономика от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и е магистър по математика. Владее английски език. Тя изгражда кариерата си първоначално в частния сектор като управляващ съдружник в областта на счетоводството. Натрупаният опит като председател на Постоянната комисия по бюджет и финанси към Общинския съвет в гр. Бургас, а впоследствие и като председател на Подкомисия по контрол и отчетност на публичния сектор в НС, ще й даде възможност да организира дейността в управление „Осигурителен надзор“ по най-добрия, ефективен и ефикасен начин, посочва в мотивите си до Комисията по Бюджет и финанси председателят на КФН Карина Караиванова.

Още по темата Карина Караиванова: Изкушението за инвестиции в свързани лица е голямо Парламентът отхвърли кандидатурите за заместник-председатели на КФН Караиванова предложи Румен Соколов и Йордан Чомпалов за свои заместници в КФН

Йорданова е народен представител от 11 г. и член на различни комисии (Комисията по енергетика, Комисията по контрол и наблюдение на дейността на КЕВР, Комисията по вероизповеданията и правата на човека) и е била заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси. Караиванова аргументира избора си с широките познания на Йорданова в законодателния процес и дискутирането в дълбочина на промените в нормативната база на осигурителния сектор от последните 10 години.

Бойко Атанасов притежава магистърска степен по икономика от Университета за национално и световно стопанство. Участвал е в редица специализации в България и чужбина. Владее английски и руски език.

Професионалното развитие на Атанасов преминава почти изцяло в сферата на публичните финанси и по-конкретно в приходната администрация на България. През 1996 г. започва като данъчен инспектор в Главно управление на данъчната администрация, а по-късно заема последователно ръководни позиции, като от 2013 г. е изпълнителен директор на Националната агенция за приходите. В последните месеци изпълнява длъжността заместник-министър на финансите.

През тези наистина успешни 20 г. Атанасов придобива не само ценен управленски опит, но и отлични познания на изключително сложната и обемна нормативна база в областта на данъците. Несъмнено би допринесъл не само за развитието на българския капиталов пазар, характеризиращ се с подобни специфични особености, но и за работната атмосфера в Комисията за финансов надзор, посочва Караиванова в писмото си до Бюджетна комисия.

Припомняме, че парламентът в края на юли отхвърли кандидатурите за заместници на председателя на КФН Карина Караиванова. Да отговаря за надзора над инвестиционната дейност бе предложен икономистът Румен Соколов, а за осигурителния пазар – юристът Йордан Чомпалов

ГЕРБ и Обединените патриоти обаче не успяха да съберат достатъчно гласове в тяхна подкрепа.

Към момента само Ралица Агайн, която отговаря за застрахователния надзор, е с редовен мандат. Другите двама членове на КФН са с изтекли мандати от 2 години и постовете са заети от временно изпълняващи длъжността.

Изборът на зам.-председатели на финансовия регулатор се забави, защото парламентарната комисия по бюджет и финанси не успя да приеме в края на миналата година промените в процедурните правила за условията и реда за предлагане на кандидати. Правилата бяха приети от Народното събрание едва в края на юни т.г., но след като кандидатите бяха отхвърлени от депутатите, процедурата тръгна наново.

„Надявам се, че съм си взела съответните поуки и новите лица ще бъдат приети от мнозинството в парламента и ще бъдат одобрени. Крайно време е съставът на Комисията да бъде попълнен, за да можем да работим спокойно. Освен липсата на бюджет, възможности, експертен състав, Комисията работи в намален състав откъм членове, което, трябва да призная, че беше изключително труден период“, коментира Карина Караиванова в интервю за Investor.bg в началото на седмицата.

По статията работи: Веселина Василева

Топ предложение за Кредит:

Отговор

експресни заеми просрочени кредити рефинансиране кредит за погасяване на друг кредит лихви по ипотечни кредити мостови кредит как да погася няколко бързи кредита експресни заеми от частни лица онлайн рефинансиране на лоши кредити заеми с лошо цкр кредити за хора с лошо кредитно досие уреждане на кредити с лошо цкр кредити без доказване на доход как да изтегля кредит с лошо цкр бързи кредити без доказване на доход и без поръчител кредити от банки кредитен калкулатор най добрата фирма за бързи кредити кредит по телефона kredit zaem online kredit do zaplata ot banka безлихвен заем пари на заем онлайн