Здр. Гост. Вход или Регистрация

0 Отговора

Галъп: Общият имидж на Истанбулската конвенция е негативен за българите

Публикуван от: crediti 41 прегледа

Галъп: Общият имидж на Истанбулската конвенция е негативен за българите

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

58% от българите, които са чували за Истанбулската конвенция не я одобряват. Това показва ново социологическо проучване на „Галъп Интернешънъл”. От проучването става ясно, че 86% от участвалите в проучването са чували за Истанбулската конвенция.

Едва 19% одобряват България да приеме документа. Съотношението е приблизително три към едно. Останалите се колебаят.

Изследването „лице в лице“ е проведено сред 776 души между 2 и 9 февруари. Също така е направен и експресен сондаж сред 801 души между 31 януари и 1 февруари.

Още по темата ГЕРБ пита Конституционния съд за Истанбулската конвенция ГЕРБ отлага гласуването на Истанбулската конвенция в парламента

Във всички социални групи преобладава отрицанието. Известно изключение са привържениците на ГЕРБ, където близо една трета приемат конвенцията, а две пети я отхвърлят, посочват социолозите.

Като отбелязват, че едва ли има огромна запознатост с конвенцията, от Галъп казват, че общият й имидж очевидно е негативен за българите.

От темите от последните дни сериозно се подкрепят най-вече различните типове проверки на съответните контролни органи – проверки на имущество, проверки на кметове, проверките в железниците и т.н. Например, 78 на сто споделят мнението, че никога не е късно да се проверява нечие богатство. 20 на сто обаче смятат, че вече е много късно.

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Деляна Петкова

Топ предложение за Кредит:

Отговор

експресни заеми просрочени кредити рефинансиране кредит за погасяване на друг кредит лихви по ипотечни кредити мостови кредит как да погася няколко бързи кредита експресни заеми от частни лица онлайн рефинансиране на лоши кредити заеми с лошо цкр кредити за хора с лошо кредитно досие уреждане на кредити с лошо цкр кредити без доказване на доход как да изтегля кредит с лошо цкр бързи кредити без доказване на доход и без поръчител кредити от банки кредитен калкулатор най добрата фирма за бързи кредити кредит по телефона kredit zaem online kredit do zaplata ot banka безлихвен заем пари на заем онлайн