Здр. Гост. Вход или Регистрация

0 Отговора

Европейските фирми са изненадващо оптимистични за Brexit

Публикуван от: crediti 47 прегледа

Макар преговорите между Лондон и Брюксел да не вървят особено добре, повечето европейски предприятия смятат, че връзките между ЕС и Обединеното кралство ще продължат без сериозни смущения след Brexit. Това сочи проучване на консултантската компания FTI сред хиляди ръководни кадри от континента.

Оттам подчертаха, че бизнес лидерите може би са прекалено незаинтересовани от опасностите, свързани с развода на Великобритания с Европейския съюз.

"Виждаме колебания между страните и секторите, но като цяло това е изненадващо оптимистичен отговор", каза Джон Малоуни, ръководител на работната група Brexit на FTI Consulting, предаде AFP.

Проучването отбелязва широко разпространения оптимизъм сред анкетираните, като мнозинството от компаниите са уверени, че бъдещите отношения на Великобритания с ЕС ще поддържат принципи като свободното движение на хора и надзор от страна на Европейския съд на ЕС.

Това е особено учудващо, като се има предвид, че Лондон е заявил своето твърдо намерение да ограничи свободното движение и да прекрати юрисдикцията на съда на ЕС над Великобритания.

Проучването сочи, че в бизнеса са наясно с текущото напрежение, като ЕС и Великобритания са в най-откровено противопоставяне по условията на преходния период след Brexit и големите неизвестни за бъдещите отношения.

"Резултатите говорят за неправилно разбиране на политическата реалност", каза Ханс Хек от FTI, който е бивш холандски дипломат.

Има „слаба възможност компаниите скоро да се почувстват спокойни от предстоящото търговско споразумение“, допълни той.

Сред анкетираните има голямо разминаване на мненията по отношение на съдбата на британския достъп до финансовия сектор на ЕС.

От FTI казват, че 71% от британските фирми вярват, че достъпът ще бъде западен, докато в Германия на това мнение са 59%, а във Франция – 51%.

Редактор: Деница Райкова

Expert.bg

  • Tweet

Топ предложение за Кредит:

Отговор

експресни заеми просрочени кредити рефинансиране кредит за погасяване на друг кредит лихви по ипотечни кредити мостови кредит как да погася няколко бързи кредита експресни заеми от частни лица онлайн рефинансиране на лоши кредити заеми с лошо цкр кредити за хора с лошо кредитно досие уреждане на кредити с лошо цкр кредити без доказване на доход как да изтегля кредит с лошо цкр бързи кредити без доказване на доход и без поръчител кредити от банки кредитен калкулатор най добрата фирма за бързи кредити кредит по телефона kredit zaem online kredit do zaplata ot banka безлихвен заем пари на заем онлайн