Здр. Гост. Вход или Регистрация

0 Отговора

Експерт: България ще трябва да намали корпоративния си данък

Публикуван от: crediti 41 прегледа

гледано: 398 Още видео Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5 0 гласа

Много е важно да оценим сигнала, който американският президент Доналд Тръмп изпраща към Европа – сигнала с данъците и с това, че той много добре определя икономиката като движещ фактор. Това каза Аспарух Карастоянов от Българската търговско-промишлена палата (БТПП) в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

“Европа ще бъде принудена също да свали данъците и да влезе в рамките на тези т.нар. оптимални 21%", смята експертът.

Още по темата Минималната данъчна ставка при корпоративния данък в ЕС вероятно ще е 10% Финансовите министри от ЕС подкрепят нови данъчни правила за интернет компаниите Кой не плаща данъци в Централна и Източна Европа?

Той е на мнение, че България ще бъде принудена да намали 10%-ния данък или да приеме други форми “колкото и това да бъде невероятно“.

Аспарух Карастоянов прогнозира спадане на налозите във всички страни в Европа.

„От своя страна, ако искаме да привлечем инвеститори – външни и местни, ние трябва също да сме адекватни, изхождайки от своята икономическа инфраструктура“, заяви Карастоянов.

Той препоръча на българските политици много внимателно да наблюдават процесите, които се развиват в САЩ, защото те ще имат отражение в Европейския съюз и в нашата страна.

„Колкото по-рано ние ги оценим икономически, толкова по-полезно ще бъде това за нас в бъдеще“, посочи той.

Какви са лостовете за намаляване на данъците в САЩ? Какви изследвания прави екипът на президента на САЩ Доналд Тръмп, за да има комуникация и обратна връзка за идеите си за икономическа политика? Каква ще е ролята на мигрантите в Европа? Вижте повече във видеото!

По статията работи: Петя Стоянова

Топ предложение за Кредит:

Отговор

експресни заеми просрочени кредити рефинансиране кредит за погасяване на друг кредит лихви по ипотечни кредити мостови кредит как да погася няколко бързи кредита експресни заеми от частни лица онлайн рефинансиране на лоши кредити заеми с лошо цкр кредити за хора с лошо кредитно досие уреждане на кредити с лошо цкр кредити без доказване на доход как да изтегля кредит с лошо цкр бързи кредити без доказване на доход и без поръчител кредити от банки кредитен калкулатор най добрата фирма за бързи кредити кредит по телефона kredit zaem online kredit do zaplata ot banka безлихвен заем пари на заем онлайн