Здр. Гост. Вход или Регистрация

0 Отговора

Делян Пеевски вече е собственик и на винарска изба

Публикуван от: crediti 81 прегледа

Депутатът от ДПС Делян Пеевски вече притежава и винарска изба.

В края на миналата година фирмата на Пеевски "НСН Инвестмънт" е придобила за 3.5 млн. лв. на публична продан сградите и земите на "Старата Изба – Първенец", която се намира между пловдивските села Първенец и Храбрино.

Предмет на сделката е имот от 14 декара и два комплекса – стара и нова част, които включват ракиджийник, ресторант, изби, енотека, спортна зала, шест стаи и т.н., пише "Капитал". Началната цена на публичната продан е 1.5 млн. лв., като по думите на частния съдебен изпълнител Петко Илиев, при когото е било изпълнителното дело, е имало наддаване и "затова се е стигнало до такава цена".

Имотите са на фирмата "Старата изба-Първенец", чиито собственик Иван Панчев е имал дълг от 746 хил. евро към 71 годишната Минка Иванова, който става причина за образуване на изпълнителното дело.

"НСН Инвестмънт" е основана през юли 2015 г. от Ирена Кръстева, но впоследствие стана собственост на сина ѝ Делян Пеевски. В момента едноличен собственик на "НСН Инвестмънт" е дубайската Intrust LTD, която Пеевски декларира, че притежава.

"НСН Инвестмън" притежава дялове в седем търговски дружества. Сред тях са "Дам" ЕООД, в чийто капитал е ресторант в Лозенец и "Комсо Табако", през което Пеевски участваше в собствеността на завода за опаковки и цигарени гилзи "Юрий Гагарин". Наскоро друга компания, чрез която депутат имаше миноритарен дял в "Булгартабак" – "Табако инвестмънт", се вля в НСН. Друга инвестиция на "НСН инвестмънт" беше конролният пакет акции "Техномаркет България", купен през 2016 г. В последствие участието беше продадено на дубайския акционер в "Булгартабак" TGI Middle East, а през 2017 г. вече е сред активите на "Благоевград БТ".

Редактор: Деница Райкова

Expert.bg

  • Tweet

Топ предложение за Кредит:

Отговор

експресни заеми просрочени кредити рефинансиране кредит за погасяване на друг кредит лихви по ипотечни кредити мостови кредит как да погася няколко бързи кредита експресни заеми от частни лица онлайн рефинансиране на лоши кредити заеми с лошо цкр кредити за хора с лошо кредитно досие уреждане на кредити с лошо цкр кредити без доказване на доход как да изтегля кредит с лошо цкр бързи кредити без доказване на доход и без поръчител кредити от банки кредитен калкулатор най добрата фирма за бързи кредити кредит по телефона kredit zaem online kredit do zaplata ot banka безлихвен заем пари на заем онлайн