Здр. Гост. Вход или Регистрация

0 Отговора

Автобусните превозвачи ще протестират срещу създаването на Автомобилна камара

Публикуван от: crediti 22 прегледа

Автобусните превозвачи ще спрат работата си за един час и половина в 14.00 ч. на 14 юни в знак на протест срещу Законопроекта за Българска автомобилна камара. Това заяви Магдалена Милтенова, председател на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта по време на пресконференция на представители на автобусния бранш.

Очаква се да спрат около 2000 автобуса в цяла България, като това ще бъде само предупредителен протест. Ако законопроектът, който превозвачите определиха като скандален, порочен и лобистки, не бъде оттеглен, по-сериозни действия се планират от 25 юни.

На 14 юни, четвъртък, всички автобуси с начален час на тръгване между 14.00 и 15.30 ч. няма да потеглят. Всички, които са тръгнали преди това, ще изпълнят курса си, уточниха от бранша. Драстичните мерки са необходими, за да ни чуят институциите, заяви Магдалена Милтенова, цитирана от "Дарик".

Според представителите на автобусния бранш законопроектът за Българска автомобилна камара е "приватизирана на държавната корупция". Той предвижда тази камара да изземе функциите на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ДАИ). Съмнителните практики, които пораждат корупция, няма да се прекратят, а ще се преместят в една частна структура, посочи Магдалена Милтенова. По думите ѝ зад този закон стои малка група от хора.

Законопроектът не може да се поправи, а трябва да се оттегли, той не е нужен, а вреден, заяви Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал в България. Членството в Камарата ще е задължително и е свързано с такси и членски внос, но не дава права на членуващите в нея. Веднъж избран Управителният съвет на Камарата може да стане практически несменяем, а останалите членове не могат да влияят върху неговата работа, обясниха от бранша.

Редактор: Деница Райкова

Expert.bg

  • Tweet

Топ предложение за Кредит:

Отговор

експресни заеми просрочени кредити рефинансиране кредит за погасяване на друг кредит лихви по ипотечни кредити мостови кредит как да погася няколко бързи кредита експресни заеми от частни лица онлайн рефинансиране на лоши кредити заеми с лошо цкр кредити за хора с лошо кредитно досие уреждане на кредити с лошо цкр кредити без доказване на доход как да изтегля кредит с лошо цкр бързи кредити без доказване на доход и без поръчител кредити от банки кредитен калкулатор най добрата фирма за бързи кредити кредит по телефона kredit zaem online kredit do zaplata ot banka безлихвен заем пари на заем онлайн