Здр. Гост. Вход или Регистрация

0 Отговора

5 млн. туристи са посетили България за първите седем месеца на годината

Публикуван от: crediti 99 прегледа

5 млн. туристи са посетили България за първите седем месеца на годината

Снимка: Investor.bg

5 млн. туристи са потетили България в периода между януари и юли 2017 година, сочат данни на Министерството на туризма, цитирани от БНТ. Преди окончателно да бъде закрит сезонът, черноморските курорти започнаха да обобщават резултатите.

Още по темата Ангелкова: С над 10% повече са приходите от туризъм към края на юли България иска да привлича по 100 хил. китайски туристи годишно

По Южното Черноморие туристите записват ръст от 2,7% през летните месеци (от май до август), посочват от Регионалната туристическа камара. На север ръстът е по-голям – около 7%, сочат данните на местните хотелиери.

От туристическата камара в Бургас посочват, че има и спад от традиционните пазари. От Русия например през това лято са дошли 285 хил. туристи, докато през миналата година броят им е бил 320 хил. Това е намаление от почти 18 на сто, изчисляват в бранша.

Проблемите за цялото крайбрежие са общи – чистотата, шумът и липсата на кадри, обобщават от БНТ. "Там, където успяхме да решим въпроса, го решихме с помощта на студенти от Украйна. Няма алтернатива. Категорично, няма алтернатива – нашите деца заминават, те са на Терминал 2", коментира хотелиерът Атанас Карагеоргиев пред националната телевизия.

Според председателя на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Паврилн Косев България тепърва ще се сблъсква с проблема за персонала по Черноморието.

От бранша посочват, че като цяло основните точки, в които да се съсредоточи туризмът, са редът и спокойствието в курортите, подготвени кадри и облекчаване на визовия режим. Страната трябва да се обърне и към нови пазари, смятат още хотелиерите.

В района на Варна всъщност вече отчитат "екзотични" за курортите ни туристи – от Южна Корея, Япония и Индия. Повече са и англичаните, гърците, чехите и поляците. Всеки гост е оставил средно около 48 евро за нощувка във Варна. В "Златни пясъци" туристите са харчили средно по 86 евро през този сезон.

По статията работи: Деляна Петкова

Топ предложение за Кредит:

Отговор

експресни заеми просрочени кредити рефинансиране кредит за погасяване на друг кредит лихви по ипотечни кредити мостови кредит как да погася няколко бързи кредита експресни заеми от частни лица онлайн рефинансиране на лоши кредити заеми с лошо цкр кредити за хора с лошо кредитно досие уреждане на кредити с лошо цкр кредити без доказване на доход как да изтегля кредит с лошо цкр бързи кредити без доказване на доход и без поръчител кредити от банки кредитен калкулатор най добрата фирма за бързи кредити кредит по телефона kredit zaem online kredit do zaplata ot banka безлихвен заем пари на заем онлайн